Látnivalók

Látnivalók

Gyulai Vár

Gyula város legrégebbi épített öröksége a több mint 600 éves gyulai vár. A helyreállított várat és a 2005-ben megnyílt vármúzeumot semmiképpen sem szabad kihagyni egy gyulai kirándulás során. A vármúzeumban 24 kiállító terem mutatja be Gyula város sok száz éves múltját. A vár számtalan lehetőséget nyújt különböző rendezvények lebonyolítására.Gyula leghíresebb kulturális rendezvénye, a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál és Shakespeare Fesztivál előadásai a vár udvarán felállított és a vár melletti csónakázótavon kiépített, tószínpadon tekinthetők meg.

Gyulai Várfürdő és Aquapalota

A Gyulai Várfürdő  gyógyvizének  jótékony hatását évente több  millióan élvezik Magyarország legszebb gyógyhelyén.A Gyulai Várfürdő több medencéjében is különböző hőfokú gyógyvízben pihenhetnek a Vendégek, a sok  medence között mindenki számára akad megfelelő. A Wellness Centrum kitűnő helyszín a szórakozni vágyóknak, sokféle élményelem várja az ide látogatókat: A világszínvonalú Castello Szaunapark számtalan luxusszolgáltatással kényezteti vendégeit a belső és szabadtéri részeken egyaránt. Az Aquapalota legszembetűnőbb része a két hatalmas óriási csúszda, ami több 10 méter magasságról indul. A lecsúszást a vizuális effektek teszik feledhetetlenné. A Fényalagút testcsúszdán a megszokott test csúszásra van lehetőség, a  fánkos csúszdán pedig hatalmas  csúszással lehet végigszáguldani.

Almásy-kastély

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont a saját nyelvén szólítja meg a gyermekeket és a felnőtteket, a fiatalokat és az időseket, hiszen mind a tematika, mind az eszközök azt szolgálják, hogy minden korosztály számára hiteles élményt és érdekes programot kínálhasson e látnivaló. A kastély parkja önmagában is gyönyörű. A kastély pedig több órás felejthetetlen élményt nyújt, amit semmiképpen nem szabad kihagyni, ha Gyulán járunk.