Házirend

Házirend

                                                                                                      Szamócás Apartman Házirendje
                                                                                                           Kérjük figyelmesen olvassa el!
                                                                                                                    Kedves Vendégeink!


Köszönjük, hogy apartmanunkat választották. Reméljük, hogy pihenésük ideje alatt jól érzik magukat nálunk. Ezért mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja kikapcsolódásukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, haladéktalanul jelezzék felénk, a megadott telefonszámon. Az apartman és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének. Továbbá kérjük, hogy vegyék figyelembe, hogy a szálláshely épületében más vendégek is tartózkodnak , illetve néhány lakásban életvitelszerűen élnek.

Bejelentkezés / Kijelentkezés:
A szálláshely az érkezés napján 13.00 órától az elutazás napján délelőtt 10.00 óráig áll rendelkezésre. Érkezéskor személyesen fogadjuk és távozáskor a kulcsokat átvesszük egyeztetett időpontban.
Előzetes egyeztetés esetén, amennyiben ezt a szálláshely kapacitása engedi, lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalására, illetve a távozás napján tovább maradáshoz. A lefoglalt időpont idő előtti elutazás esetén szállásdíjat nem áll módunkban visszatéríteni. A szálláshelyet csak annyian vehetik igénybe, ahány vendégről a foglalás szól. Az apartmanban csak a bejelentett vendégek tartózkodhatnak. Látogatókat kizárólag a szállásadóval előre egyeztetés után és a szállásadó külön engedélyével lehet csak fogadni.
A bejelentkezéskor a vendégek kötelesek a személyi igazolványaikat a szállásadónak átadni, a jogszabályban előírt kötelességnek eleget téve, kötelező rögzítés céljából. A szálláshely szolgáltató az okmánybemutatás hiányában a szálláshely szolgáltatást megtagadja.


Fizetés:
Fizetési módok: készpénz, banki átutalás, Szép kártya
Fizetés általában érkezéskor a helyszínen történik készpénzzel vagy Szép kártyával. Az idegenforgalmi adó minden esetben készpénzben fizetendő.

Parkoló használat:
A parkoló használata díjmentes. Kérjük ügyeljen az udvar rendjére, mások biztonságára és a többi gépjárműre. A parkolással más gépjárművek közlekedését akadályozni tilos.

Dohányzás:
A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS!
Csak a kijelölt helyen szabad dohányozni!
Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék.
Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni.

Szobák, berendezési tárgyak használata:
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! Ha bármilyen meghibásodást észlel kérjük jelezze a megadott telefonszámon. Távozáskor a szállást a vendég köteles hiánytalanul, rendben átadni.
A szobákat átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.
Az apartmanból való távozáskor kérjük alaposan győződjön meg arról, hogy klíma, villany lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva. Továbbá kérjük kerüljék az indokolatlan villanyhasználatot és klímahasználatot illetve a túlfűtöttséget.

Étkezés:
Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában tegyék!
A háztartási gépeket előírás szerint használják. Kérdés esetén forduljanak a szállásadóhoz.

Takarítás:
A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át.Tiszta törölköző, kéztörlő és ágynemű minden vendég számára biztosított. Tartózkodásuk alatt takarítást nem végzünk. Néhány alap takarítási eszköz rendelkezésre áll. Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén ágynemű és törölköző csere igény szerint biztosított.

Szemételhelyezés, kezelés:
A háztartási szemét gyűjtése az apartmanokban, a konyhában és a fürdőszobában elhelyezett szemetesekben lehetséges. Ha a benti szemetesek megtelnek, kérjük ürítsék ki azt a bejárati kapu mellett található szürke nagy szemetesbe.

Tűzrakás-bográcsozás, flekkenezés:
Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet.
A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére.

Tűzvédelem:
A tűzvédelmi szabályzatot minden Vendég köteles betartani.

Szolgáltatások:
A Vendégek részére a parkolás ingyenes.
A wifi használata ingyenes, melynek jelszava a folyosón kihelyezett falitáblán megtalálható.
Előzetes kérésre 2 db kerékpár biztosított.

Egyéb:
Az átadott kulcsok elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt jelezni, és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.
A szobában felejtett értékeket 1 hónapig áll módunkban megőrizni, s amennyiben jelzik felénk a megadott időponton belül a megadott címre postázzuk.
Háziállat a szálláshelyen nem tartózkodhat!

A Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása érdekében , az apartmanokban 23.00 – 08.00 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy hangos zenét hallgatni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.)
A vendég köteles vigyázni saját értékeire.

A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja.
A szállás elfoglalásával a vendég elfogadja a házirendben foglaltakat.

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!
Szamócás Apartman ( Bujdosóné Kollár Edina) 
Tel: 30/473-5076 (
0-24 óra között bármikor hívható)